Vakantie in zicht? Tijd om die koffers in te pakken! En laten we eerlijk zijn, het inpakken van je koffer voor een vakantie met kinderen kan soms aanvoelen als een grote puzzel en een race tegen de klok. Maar maak je geen zorgen, want wij hebben de beste koffer inpakken tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek onze tips voor het super-efficiënt koffer inpakken!

Tip: Onze volledige Inpaklijst voor een gezinsvakantie: Wat neem je mee? VInd je hier!

De ultieme koffer inpakken tips: georganiseerd en efficiënt op pad

 1. Maak een aparte inpaklijst voor elk gezinslid: Zo weet je precies wie wat nodig heeft en voorkom je dat je belangrijke spullen vergeet.
 2. Wasjes draaien maar: Zorg dat alle kleding die je mee wilt nemen op vakantie op tijd schoon en droog is.
 3. Start op tijd met inpakken: Vermijd last-minute stress door ruim van tevoren te beginnen met het verzamelen en inpakken van je spullen.
 4. Kies het juiste moment om in te pakken: Pak de koffers in zodra de kinderen op school zijn, tijdens een slaapje of in de avond. Zo kun je in alle rust inpakken zonder belangrijke items te vergeten.
 5. Zijn de kids toch thuis en willen ze graag helpen? Laat de kinderen dan hun eigen spellen en knutselspulletjes verzamelen voor in de speelgoedtas. Zo wordt de voorbereiding op jullie vakantie nóg leuker én voorkom je dat ze die onmisbare knuffel of andere belangrijke items weer uit de koffers halen. Een win-winsituatie voor iedereen!
 6. Sorteer per gezinslid: Leg eerst alle spullen per persoon klaar en begin pas met koffer inpakken als je zeker weet dat alles compleet is. Tip: plaats de zwaarste items het dichtst bij de wieltjes van je koffer, dit scheelt in gewicht tijdens het verplaatsen van de koffer én zo blijven de spulletjes beter op zijn plek.
 7. Rol je kleding op: Bespaar ruimte én verminder kreukels door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen.
 8. Gebruik packing cubes of ziplock-zakjes: Houd je bagage schoon, overzichtelijk en georganiseerd door items te sorteren. Ziplock-zakjes kunnen trouwens ook helpen bij het besparen van ruimte! Vul het zakje met luchtige items, sluit het zakje bijna helemaal, druk voorzichtig de lucht eruit en sluit dan het zakje helemaal. Toch weer een compacter pakketje!
 9. Vloeibare items: Verzamel vloeibare artikelen in een ziplock-zakje om lekken en dus vervelende vlekken te voorkomen.
 10. Kies voor hamamdoeken: Hamamdoeken zijn licht, luchtig en veelzijdig! Laat die zware badhanddoeken dus thuis en pak een paar fijne hamamdoeken in.
 11. Zwemspullen apart: Stop de zwemspullen in een aparte tas, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Bij aankomst willen de kids vaak meteen het water in, dus superhandig!
 12. Handbagage essentials: Stop belangrijke documenten, waardevolle spullen, snacks, wagenziekpilletjes, snoetenpoetsers, een extra setje kleding en badkleding in je handbagage.
 13. Speelgoed en knutselspullen: Verpak de favoriete spelletjes en creatieve benodigdheden van de kinderen in een aparte tas of koffer. Ideaal voor onderweg én op de vakantiebestemming.
 14. Streep items af op je inpaklijst: Zodra je iets in je koffer hebt gestopt, streep het af op je inpaklijst. Zo houd je het overzicht en voorkom je dat je belangrijke spullen vergeet of dubbel inpakt.
 15. Weeg je koffer bij een vliegvakantie: Voorkom verrassingen op het vliegveld door je koffer te wegen voordat je vertrekt. Zo weet je zeker dat je niet over de toegestane bagagelimiet gaat en voorkom je extra kosten. Geen bagageweger? Geen probleem! Gebruik een gewone weegschaal door eerst jezelf te wegen en daarna met de koffer in je armen. Zo gepiept!

Dus, met deze superhandige koffer inpakken tips ben je helemaal voorbereid om de uitdaging van het koffers inpakken aan te gaan! Neem de tijd om je koffers met aandacht in te pakken. Dan kun je straks optimaal genieten van die heerlijke vakantie met je gezin.

Ben je op zoek naar meer handige tips voor een vakantie met kinderen? Al onze Tips en Inspiratie, gezinsuitjes en vakantie-ideeën, vind je hier!

Het is helaas niet mogelijk een bericht achter te laten.