Ben je op zoek naar leuke gratis uitjes voor een supergezellige dag in Amsterdam met de kids? Zoek niet verder! Wij hebben de allerleukste tips voor je op een rijtje gezet. Ontdek geweldige parken en speeltuinen, snuffel rond op gezellige markten en geniet van de festivals en culturele activiteiten. Al deze leuke gratis uitjes zorgen voor een dag vol plezier met het hele gezin, zonder dat het iets hoeft te kosten!

Gratis gezinsuitjes in Amsterdam

Er zijn meerdere parken en speeltuinen in Amsterdam te vinden. Het ene park met speeltuin en het andere met pierenbadje waar de kids zich heerlijk kunnen vermaken tijdens een warme zomerdag. Hier volgen enkele van onze favoriete gratis uitjes in Amsterdam. Verzamel wat lekkernijen, neem een kleedje mee en geniet! Én om de uitjes gratis te houden hebben we er geen koffietentjes of andere terrassen bij gezet, maar die zijn er natuurlijk wel!

Leuke gratis activiteiten in parken en speeltuinen in Amsterdam

#1. Vondelpark: ontspannen en spelen met je kids in Amsterdam!
Allereerst is het Vondelpark dé place-to-be om lekker te ontspannen en met je kroost te genieten van al het groen. Picknick op het gras, bezoek het openluchttheater tijdens een festivalmiddag voor kids, verken het park en laat je kinderen lekker ravotten in de speeltuinen. Oh, en het kinderbadje met daarnaast de klimboom is tijdens een warme dag in Amsterdam ook altijd een succes!

#2. Het Amsterdamse Bos: avontuur, frisse lucht en gezelligheid!
Trek eropuit in het Amsterdamse Bos, wandel, fiets en ga vervolgens gezellig picknicken. Laat de kinderen de speeltuinen en kinderboerderijen verkennen, terwijl jullie ondertussen genieten van de rust en de natuur. In de zomer zijn de kinderbaden ook erg in trek bij kleine kinderen om in te spelen en af te koelen. Oudere kinderen gaan graag naar de speeleilanden in de Grote Vijver, een avontuurlijke waterspeelplek en speelbos!

#3. Westerpark met kinderen: plezier en ontspanning voor het hele gezin!
In het Westerpark zijn genoeg plekjes te vinden om je te vermaken tijdens een gezinsuitje. Maak samen een wandeling door het park, bezoek een kinderboerderij, speel in één van de speeltuinen zoals natuurspeeltuin Het Woeste Westen én tijdens de warmere dagen kunnen de kids lekker afkoelen in de zogenoemde Spartelvijver!

#4. Speeltuin Amstelpark: eindeloos gratis speelplezier voor de kids!
De geweldige speeltuin van het Amstelpark biedt diverse speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Deels betaald, maar ook heel veel gratis! Het doolhof, wandelen door het park, de speeltuin en de kinderboerderij zijn enkele van de gratis activiteiten waar jullie je urenlang kunnen vermaken.

Leuke gratis uitjes in hartje Amsterdam

#5. Het dakterras van het NEMO Science Museum
Bezoek het dak van het NEMO Science Museum en laat je kinderen plezier beleven met wateractiviteiten terwijl jullie genieten van het panoramische uitzicht op de stad. Picknicken kan je er ook!

#6. Wandel langs de grachten
Maak ook eens een wandeling langs de grachten van Amsterdam en geniet van het uitzicht op de historische huizen, bruggen en de grachten. Leuk om te combineren met tip #5 en #7.

#7. Duik in de wondere wereld van de openbare bibliotheek in Amsterdam.
De OBA Oosterdok is de grootste bibliotheek van Nederland. Met daarin een theater, café en restaurant met zomerterras en fantastisch uitzicht over Amsterdam. In deze vestiging, maar ook in een van de andere vestigingen in Amsterdam, kunnen jullie je vermaken met alle boeken, luisteren naar voorleesverhalen en deelnemen aan gratis activiteiten.

Nog meer gratis uitjes in Amsterdam die leuk zijn met kinderen

#8. Zon, zand en waterpret bij Strand IJburg
Beleef zonovergoten dagen op het stadsstrand van IJburg. Hier kunnen jullie ontspannen, zandkastelen bouwen en genieten van het prachtige uitzicht op het water. Neem een picknick mee en geniet van een heerlijke dag aan het strand, midden in de stad!

#9. Ontdek de levendige wijk De Pijp en het Sarphatipark
Verken De Pijp met verschillende speeltuinen en parken. Slenter door de straten en geniet ondertussen van de gezellige sfeer. Dwaal ook over de wereldberoemde Albert Cuypmarkt, bewonder de kleurrijke kraampjes én bezoek schapen en konijntjes bij kinderboerderij De Pijp. Ook een leuk gratis uitje voor het hele gezin!

#10. Gratis festivals en evenementen
En als laatste tip op ons lijstje met leuke gratis uitjes in Amsterdam: Houd de lokale evenementenkalenders in de gaten voor gratis festivals en activiteiten die leuk zijn voor gezinnen met kinderen. Leuke festivals in Amsterdam met kinderen zijn onder andere het Amsterdam Light Festival, Taste of Amsterdam en het Noorderparkfestival.

Andere tips en ideeën voor leuke uitjes met kinderen?

Hopelijk heb je met deze tips wat ideeën opgedaan voor leuke gratis activiteiten in Amsterdam met de kids! Ben je ook op zoek naar andere leuke uitjes in Noord-Holland? Dan is Leuke dingen om te doen: Gezinsuitjes Noord-Holland ook een aanrader om te bekijken. Helaas niet allemaal gratis uitjes, maar er zitten ook zeker een aantal hele leuke gratis activiteiten tussen!

Credits hoofdfoto: AXP Photography – Unsplash


Het is helaas niet mogelijk een bericht achter te laten.