Een vakantie met kinderen, dat wordt een feestje! In dit artikel geven we je 6 geweldige tips om ervoor te zorgen dat jullie vakantie een knaller wordt. Want hey, een vakantie met kinderen kan soms best even stressvol zijn, maar met deze tips wordt het een fluitje van een cent!

Wat willen de kids? Vraag het ze!

Om een leuke vakantie te plannen, waar iedereen blij van wordt, is het handig om de kleine avonturiers in het gezin ook te vragen wat zíj willen doen tijdens de vakantie en wat zij belangrijk vinden. Zo is de één misschien helemaal gek op zwemmen, terwijl de ander het liefst de hele dag met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes speelt. Door met iedereens wensen rekening te houden en een beetje de verwachtingen te managen (want tja, soms loopt het gewoon even anders), zorg je voor een topvakantie voor het hele gezin!

De perfecte bestemming vinden voor een vakantie met kinderen

Kies een bestemming die helemaal aansluit bij wat jullie willen doen én die geschikt is voor de leeftijd van je kids. Gaan jullie voor zon, zee en strand, of liever op avontuur in een stad of de bergen? Zorg dat er genoeg te doen is voor de kinderen en kies een bestemming die makkelijk te bereiken is, zodat je niet eindeloos onderweg bent. Bekijk hier de leukste vakantiebestemmingen voor gezinnen.

Het perfecte vakantiehuisje of appartement

Zoek een fijne accommodatie die helemaal kidsproof is! Denk aan een vakantiehuisje of appartement met genoeg ruimte en leuke extra’s zoals een zwembad, een speeltuin of zelfs een speciaal kinderprogramma. Check ook de ervaringen van andere families, zodat je zeker weet dat het een topplek is!

Bekijk onze selectie kindvriendelijke accommodaties hier.

Inpakken als een pro!

Neem voldoende vermaak mee voor tijdens de vakantie en een apart tasje voor onderweg, zoals boekjes, spelletjes en speelgoed. Zo voorkom je dat kinderen zich vervelen tijdens langere reisperiodes. Neem ook een extra setje kleding mee voor onderweg, je weet maar nooit…En vergeet natuurlijk ook de onmisbare knuffels en een handige EHBO-kit niet voor onverwachte situaties. Lees voor meer inpaktips en wat neem je mee op vakantie onze Inpaklijst voor een gezinsvakantie: Wat neem je mee? en Vakantie Musthaves: Handige items voor je gezinsvakantie!

Snacks, snacks, snacks!

Zorg altijd voor genoeg lekkers om te eten en drinken zodat je niet in een onbekende omgeving op zoek hoeft naar een winkel of restaurant. Zo heb je altijd iets bij de hand voor het geval iemand trek of dorst krijgt én het helpt hangerige kinderen voorkomen!

Plan de leukste uitjes, maar blijf flexibel!

Zorg voor een goede planning met leuke activiteiten voor iedereen, maar vergeet ook niet om voldoende rustmomenten in te plannen. Zo blijft de vakantie gezellig en ontspannen! Probeer wel flexibel te blijven en ook weer niet te veel vast te houden aan de planning. Want het is wel vakantie!

Dus, of het nu gaat om een dagje heerlijk genieten op het strand, lekker eten bij een geweldig restaurant of een bezoekje aan een supercool pretpark, zorg ervoor dat er voor iedereen wat leuks te beleven valt!

Extra tip: Laat de kids meehelpen met de voorbereidingen

Betrek de kinderen bij de voorbereidingen van jullie vakantie. Laat ze meedenken over wat ze willen doen, helpen met het maken van een inpaklijst of zelfs het uitzoeken van de kindvriendelijke accommodatie. Zo zijn ze nóg enthousiaster en weten ze precies wat ze kunnen verwachten tijdens de aankomende vakantie!

En daar heb je het! Met deze 6 tips (plus een extraatje!) wordt jullie vakantie met kinderen een fantastische ervaring vol plezier, ontspanning en avontuur. Wil je ook inspiratie opdoen voor de fijnste vakantieadressen? Bekijk onze selectie met de leukste en best beoordeelde familievakanties hier!

PS: Ontdek hier waar je de beste last minute vakantie deals kunt vinden!


Het is helaas niet mogelijk een bericht achter te laten.