Heb jij al plannen voor je volgende vakantie in 2023? Uit onderzoek van de ANWB blijkt namelijk dat we dit jaar nóg meer zin hebben in vakantie dan vorig jaar. En vakantie vieren in Nederland is opnieuw favoriet! In dit artikel ontdekken we waarom én geven we je de allerleukste tips en trends voor geweldige vakanties met kinderen in 2023!

Vakantie in Nederland: favoriet voor 2023

Nederland staat opnieuw op nummer één voor vakantie 2023. Het is dus een ideaal moment om Nederland te gaan ontdekken tijdens een vakantie in eigen land! Ga op avontuur in Nationaal Park De Hoge Veluwe, vaar over de gezellige grachten van Amsterdam of bezoek de stranden van Zeeland.

Bekijk onze tips voor een vakantie in Nederland

Wat zijn favoriete vakantiebestemmingen 2023 in Europa

Nederland staat nog steeds bovenaan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen, gevolgd door Duitsland, Spanje, Frankrijk en België. Ook Italië lijkt weer populairder te worden. De favoriete vakanties in Europa? Dat zijn strandvakanties, een stedentrip of een autovakantie. 62% van de Nederlanders kiest de auto om in Europa op vakantie te gaan en 38% geeft toch de voorkeur aan een vliegvakantie. Wat is jouw favoriet?

Bekijk hier fantastische accommodaties voor je autovakantie

Bekijk hier onze favoriete vliegvakanties

Kamperen is helemaal hip voor vakantie 2023 met kinderen

Zo’n 20% van de Nederlanders is van plan om tijdens een vakantie in 2023 te gaan kamperen. Het is ook absoluut een hele leuke manier om samen met je kinderen tijd door te brengen. Nu wordt er vaak gedacht dat je bij kamperen alle luxe moet opgeven, en dat is ook wel een beetje de definitie van kamperen, maar tegenwoordig zijn er ook allerlei luxe varianten van kamperen. Vaak verblijf je dan in een luxere safaritent met privé sanitair en wordt het al snel Glamping genoemd. Ook zijn er steeds meer luxe accommodaties op campings te vinden zodat je het beste van beide werelden kunt combineren. Of je nu een accommodatie huurt, je eigen tent of caravan meeneemt, kamperen is niet voor niets een veel gekozen vakantie voor gezinnen met kinderen. Kijk bijvoorbeeld eens bij vakantiepark Terspegelt voor zowel kampeervakanties als luxe bungalows.

Duurzaam reizen wordt steeds belangrijker

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders massaal begaan zijn met het beperken van de negatieve gevolgen van toerisme. Dus waarom zouden we niet samen duurzaamheid in onze vakantie 2023 plannen opnemen?

Klaar voor wat tips voor een duurzame vakantie in 2023? Kies bijvoorbeeld voor een verblijf met een groen keurmerk. Overweeg eens andere, milieubewuste manieren van reizen, zoals de trein, bus of zelfs de fiets, in plaats van vliegen of autorijden. Veel reisorganisaties proberen ook constant de impact van hun reizen op het milieu en de lokale bevolking te verbeteren. Lees hier wat reisorganisaties als Eliza was here en TUI doen om de impact van hun reizen te beperken.

Maar duurzaam reizen draait niet alleen om de grote keuzes: steun lokale bedrijven door te shoppen en genieten bij de gezelligste, authentieke winkeltjes en restaurantjes. En vergeet niet om afval te verminderen door bijvoorbeeld herbruikbare flessen te gebruiken en zelf tasjes en verpakkingen mee te nemen.

Zorgeloos je vakantie 2023 boeken

Vakantiegangers lijken in 2023 zekerder over hun vakantieplannen dan in 2022. Waar vorig jaar nog meer onzekerheid heerste en een wat afwachtende houding, worden vakanties in 2023 vaker geboekt en ook verder vooruit. Houdt hier dus ook rekening mee als je veel wensen hebt of niet flexibel bent in data!

Inflatie en vakantieplannen 2023

Meer dan de helft geeft aan dat de inflatie invloed heeft op hun vakantieplannen voor 2023. Hoge brandstofprijzen en duurdere vliegtickets spelen ook een rol. Maar dat betekent niet dat vakanties met kinderen minder leuk hoeven te zijn! Pas je plannen aan door iets minder ver, minder vaak of korter op vakantie te gaan. Zo houd je het betaalbaar én heb je toch een geweldige tijd met je gezin. Wil je tips voor een budgetvriendelijke vakantie? Lees dan ons artikel: Goedkopere vakantie plannen, zo doe je dat!

Vakantiepret voor het hele gezin in!

Klaar om eropuit te gaan met je kids tijdens je vakantie in 2023? Of je nu besluit om te kamperen in Nederland, een gezellige stedentrip te maken naar onze buren, of kiest voor een vliegvakantie naar een prachtige bestemming, er zijn talloze opties om samen met je kinderen een fantastische vakantie te beleven!

Foto: Ingo Doerrie / Unsplash

LEES OOK:


Het is helaas niet mogelijk een bericht achter te laten.